Fanny Marí-Torres, soprano  -  Curriculum vitae - Resum

 

ianekin at gmail dot com

 

Nascuda a Palma.

Titulada Superior de cant pel Conservatori de les Illes Balears i Bruc de Barcelona.

Inicià els estudis de cant a Palma amb Eulàlia Salbanyà i continuà amb Charles Kellis a The Juilliard School, New York, amb una beca d’estudis de Postgrau de Sa Nostra.

L’any 1995 va ser guanyadora d’un d’els premis Caballé-Martí.

Ha format part coral i solista de les Coral Juvenil de Joventuts Musicals, Grup Mixt Evast i Aloma, i la Coral Universitat de les Illes Balears.

Forma part del quartet vocal “Innsbruck” de Mallorca, que estrenà Serenata de Campanet, de B. Barnes.

 

En la seva activitat operística, destaquen els rols d’Eurídice a “Orfeu als Inferns (Offenbach), Galatea a “Acis i Galatea” (Händel) Philadel a “King Arthur" (Purcell), Fanny a “La Cambiale di Matrimonio" (Rossini), Rosina a “La Finta Semplice" (Mozart), així com la Primera Dama de “Die Zauberflöte” (Mozart), Ms. Pinkerton a “Madama Butterfly” (Puccini) i Lucy a “The telephone” (Menotti), i rols a òperes infantils com “La Bruixa Safrà” (C. Reda).

Ha col.laborat en diverses temporades del Teatre Principal de Palma, Teatre Romea de Barcelona i al Teatro Guimerá de Tenerife. Col.laborant amb el baix-baríton Simon Estes, ha cantat Helmwige a “Die Walküre” (Wagner), i diversos concerts.

Ha participat al festival “FOCUS” de música contemporànea de New York estrenant “My name is Tian” d’Anne Boyd al Juilliard Theatre.

Recentment ha cantat el rol d’Anna a l’estrena de la cantata “Rua Fosca, de Miquel Brunet en col.laboració amb la Fundació Teatre Principal, i ha estrenat el recital dramatitzat “Despullant Kurt Weill” (Música de Kurt Weill) en coproducció amb l’Auditori d’Alcúdia, representat a Alcúdia, Artà i Teatre Sans de Palma.

Va estrenar a Perpinyà la cantata “…es va fer silenci al cel cosa de mitja hora” del compositor mallorquí Bartomeu Artigues.

Ha col.laborat amb l’Orquestra Simfònica de les Balears a l’Auditorium, on ha cantat “Carmina Burana de C. Orff i “Goyescas d’E. Granados. També ha col.laborat amb la Witham Choral Society, a U.K. cantant “Thaxed Te Deum de Bryan Barnes, amb les Orquestres Aula 98, Orquestra Barroca, Sinfónica de Tenerife, Camerata Orquestra de Llevant, Orquestra del Conservatori, L’Ensemble Instrumental i Camerata Sa Nostra, amb les quals ha cantat obres de Vivaldi, Bach, Buxtehude, Händel, Mozart, Britten, Valent, Falla, Gerard, Grieg i Orff (“Carmina Burana) a les Illes Balears i a New York.

Ha enregistrat “Ariadna” de Miquel Vicensastre, “…es va fer silenci al cel cosa de mitja hora” de Bartomeu Artigues, i “Album de Compositores Mallorquines, amb la pianista M. Victoria Lassalle.

Des de fa anys col·labora habitualment amb el pianista David Mohedano, i junts han oferit recitals a diversos indrets de les Illes i a França.

 

Actualment combina activitat concertística, de producció de recitals dramatitzats i òperes de petit format, pedagògica i d’investigació vocal.

És professora de cant a l’Escola Municipal de Música d’Alcúdia, al Conservatori de Mallorca i a l’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears).

En la seva vessant de recerca i investigació vocal, actualment treballa en un projecte de Doctorat en Investigació Educativa sobre tècnica vocal en l’àmbit de fonètica articulatòria aplicada al cant, concretament sobre la intel·ligibilitat de les vocals catalanes cantades a freqüències agudes, i la seva articulació optimitzada.

 

ianekin at gmail dot com

 

La pàgina de Fanny Marí...

Música...

Músicos que han pasado por Eivissa...

Sopranos...