Joan Marí Riera - Els taxis, els polítics i el Sr. Mariñas

 

Eivissa, 19 d'agost del 2004.

 

Què tendran els taxis que posen els polítics dels nervis? Tendrà el sr. Mariñas, conegut periodista del món del cor, la mateixa influència que el sr. Blair en ‘l’affair’ de la carretera de Sant Antoni? Ens sortiran els taxis per les orelles? Permeteu-me que ho dubti... o no?

No puc estar d’acord amb el que diu el sr. Mariñas en un article aparescut dies passats a un mitjà de comunicació, i m’explicaré. No comparteix el seu comentari que el president del Consell , el sr. Pere Palau, parla molt i fa poc, donat que, fins ara, ni ha parlat ni ha fet res. Pel que fa a l’actitud de les cooperatives de taxi, com ell diu, segurament el deuen haver informat malament, però si vol coneixer quina és la situació real, li oferim molt respectuosament posar-se en contacte amb nosaltres a la nostra web www.taxi-eivissa.com i podem fer-ne una llarga xerrada.

Sí que pregaria al sr. Mariñas, el més important, que no castigui la gent d’aquestes illes animant els nostres visitants a canviar de destinació turística, pel fet que tenim uns governants que no s’enteren i que no estan capacitats per reconduir aquesta situació. Una situació, que més que vergonyosa - amb això li he de donar la raó-, ja resulta patètica. Si els nostres governants no profiten, els canviam i s’ha acabat.

Els que tenen l’OBLIGACIÓ d’arreglar aquest desastre o no volen o no saben escoltar. Des de l’associació de taxistes de Vila hem reclamat una i mil vegades la constitució d’una mesa de diàleg per fer front a aquesta problemàtica, però sembla que no hi ha voluntat política i ens haurem de preguntar el per què.

Com molt bé diu alguna opinió, la solució no passa per concedir més llicències de taxi per tot l’any, sinó que cal contemplar la possibilitat de les llicències estacionals. Per si encara no ha quedat prou clara quina és la postura de la ‘patronal’ -cal recordar que som t-r-e-b-a-l-l-a-d-o-r-s autònoms-, els informaré del posicionament oficial de la patronal del taxi afiliada a CAEB i majoritària a les Illes Balears:

‘ La patronal del taxi aspira a aconseguir una llei autonòmica semblant a la catalana, amb una normativa flexible que aporti solucions a l’estacionalitat’.

Què, ha quedat prou clar? Ja està bé de demagògies barates, mentides i mitges veritats. Un altre dia podem parlar dels macroprojectes de carreteres i del port d’Eivissa.

Joan Marí Riera

President de l’Associació de Taxis de Vila

Joan Marí Riera...

Movilidad...

Taxi...