Hiro Kurosaki, violinista

 

Foto : Ana Bloom

 

Hiro Kurosaki, nascut a Tòquio, als sis anys es traslladà a Viena, on completà els seus estudis de música, arquitectura i història de l’art.
Guardonat amb els premis “Wieniawsky” de Polònia i el “Kreisler” de Viena.
Ha actuat com a solista a la Royal Philarmonic Orchestra London, a la Staatskapelle Dresden, a la Wiener Symphonikern i a la Mozarteum Orchester Salzburg.
Des de fa uns anys es dedica a la pràctica de la interpretació històrica, i ha actuat i enregistrat com a concertino amb Les Arts Florissants, Clemencic Consort, London Baroque i Capella Conoliensis. És fundador del grup Les Quatre Violons.
És invitat freqüent en gires i festivals a Europa, Japó, Estats Units i Austràlia.
És professor de la Universitat de Música i Arts Interpretatives de Viena, del Mozarteum de Salzburg i del Conservatori Superior d’Atocha a Madrid.

 

Hiro Kurosaki, nacido en Tokio, a los seis años se traslladó a Viena, donde completó sus estudios de música, arquitectura y historia del arte.
Galardonado con los premios “Wieniawsky” de Polonia y el “Kreisler” de Viena.
Ha actuado como solista en la Royal Philarmonic Orchestra London, en la Staatskapelle Dresden, en la Wiener Symphonikern y en la Mozarteum Orchester Salzburg.
Desde hace unos años se dedica a la práctica de la interpretación histórica, habiendo actuado como concertino con Les Arts Florissants, Clemencic Consort, London Baroque y Capella Conoliensis. Es fundador del grupo “Les Quatre Violons”.
Es invitado frecuentemente en giras y festivales en Europa, Japón, Estados Unidos y Australia.
Es profesor de la Universidad de Música y Artes Interpretativas de Viena, del Mozarteum de Salzburg y del Conservatorio Superior de Atocha en Madrid.

 

Hiro Kurosaki, born in Tokyo, at the age of six he moved to Vienna, where he completed his studies in music, architecture and art history.
He has been awarded the “Wieniawsky” prize in Poland and the “Kreisler” prize in Vienna.
He has performed as a soloist with the Royal Philharmonic Orchestra, London; the Staatskapelle, Dresden; the Wiener Symphoniker and the Mozarteum Orchester, Salzburg.
For some years he has specialised in historical interpretation, having performed and recorded as first violin with Les Arts Florissants, Clemencic Consort, London Baroque and Capella Conoliensis. He founded the group “Les Quatre Violons”.
He is often invited on tours and to festivals in Europe, Japan, the United States and Australia.
He teaches at the University of Music and Performing Arts in Vienna, at the Mozarteum in Salzburg and at the Higher Conservatory of Atocha in Madrid.

 

Página oficial de Hiro Kurosaki...

Músicos que han pasado por Eivissa...