Partit Popular de Catalunya -

8.4 Propostes per millorar el transport ferroviari i de viatgers

 

Programa electoral - Octubre del 2006

 

El transport de viatgers en tren ha d'esdevenir una veritable alternativa al transport privat, especialment per carretera. Són necessàries noves infraestructures ferroviàries per garantir la mobilitat de la ciutadania que cada dia es desplaça per raó de feina, estudis, etc., pel territori de Catalunya. Aquestes infraestructures han de funcionar com una única xarxa integrada de serveis i d'equipaments, que respongui a les necessitats actuals i futures de mobilitat dels ciutadans i les ciutadanes.

El Partit Popular de Catalunya considera que el Govern tripartit ha perdut el temps en matèria ferroviària. En gran part, aquesta aturada es deu a la mala gestió i el control de l'obra pública que s'ha dut a terme durant anys i que ha sortit a la llum pública amb l'esfondrament de! Túnel del Carmel. Així, el Govern tripartit s'ha dedicat a revisar tots els projectes que ja estaven dissenyats, a aturar-los, en molts casos sense motiu, i a reformular-los segons la seva visió i els interessos de partit, no de país.

La política ferroviària del Govern s'ha limitat a aprovar una llei ferroviària que és una mera còpia i adaptació de la llei estatal i a presentar un projecte estrella com és l'Eix Ferroviari Transversal del qual no s'ha concretat ni el finançament, ni la viabilitat econòmica, ni la utilitat.

D'altra banda, des del Partit Popular de Catalunya creiem que cal realitzar una política que permeti complementar el transport de mercaderies per carretera amb el transport per ferrocarril. Per això, cal dotar-se d'un eix ferroviari que permeti que les rnercaderies surtin dels ports de Barcelona i de Tarragona cap als seus destins. Calen infraestructures que puguin suportar el transport de mercaderies sense que això vagi en perjudici del transport de passatgers, especialment de l'alta velocitat i també són necessaris centres logístics i de càrrega de dimensions suficients.

Considerem imprescindible l'execució de les infraestructures ferroviàries següents:

• Construirem l'Eix Orbital Ferroviari, que enllaci els municipis de Mataró (Maresme), Granollers, Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Sentmenat, Castellar del Vallès, Sabadell - Ca n'Oriac, Terrassa (Vallès Occidental) i Martorell (Baix Llobregat) -Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

• Revisarem eí projecte de l'Eix Transversal Ferroviari per tal d'estudiar-ne la viabilitat tècnica i econòmica, així com l'oportunitat i valorarem la necessitat de connexió ferroviària de la Garrotxa.

• Recuperarem el projecte de construcció de la línia 12 del metro, desestimat pel Govern tripartit, per connectar municipis del Baix Llobregat com Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat.

• Impulsarem la construcció d'una línia ferroviària exclusiva per a mercaderies entre Mollet i Figueres com a alternativa a la utilització de la línia de l'AVE, ocupada per viatgers.

• Construirem una anella ferroviària del Vallès (metro Vallès) que enllaci amb les diverses connexions de la xarxa actual que porten a Barcelona a l'estil del Metro Sur de Madrid.

• Construirem una línia de Ferrocarrils de la Generalitat que, des de La Llagosta (Vallès Oriental) continuï fins a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i connecti amb la xarxa de metro en l'estació de Can Zam (Línia 9).

• Prolongarem la línia 3 del metro des de Zona Universitària fins a Esplugues de Llobregat.

• Prolongarem la línia del Trambaix fins als municipis de Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà (Baix Llobregat).

• Desdoblarem la línia de FGC entre Martorell (Baix Llobregat) í Igualada (Anoia) amb la construcció immediata dels apartadors previstos com a pas previ al desdoblament total.

• Crearem una estació en el polígon Mas Blau del Prat de Llobregat, al ramal de Renfe a l'aeroport.

• Prolongarem la línia de Tibidabo de FGC cap al Vallès amb un nou túnel ferroviari sota la muntanya del Tibidabo.

• Demanarem al Govern de l'Estat el desdoblament de la línia entre Montcada i Vic.

• Prolongarem la línia de la Pobla de Segur (Alt Urgell) i des d'aquí amb un tren lleuger cap a Andorra.

• Demanarem al Govern de l'Estat la recuperació í conversió en via d'ample mixt de la línia entre Reus i Roda. Servirà per comunicar l'interior del Camp de Tarragona, per accedir a l'estació de l'AVE de Perafort i com a via de sortida de les mercaderies del port de Tarragona a la xarxa de gran velocitat.

• Impulsarem els tràmits per a una construcció més ràpida de la línia de mercaderies entre Tarragona i Castellbisbal.

• Impulsarem l'ampliació de les terminals de càrrega ferroviària amb platges de vies més grans i de més llargària, que permetin combois de tren més llargs.

• Impulsarem que els apartadors de la xarxa ferroviària siguin més grans per tal que els trens de mercaderies puguin ser de més longitud.

• Impulsarem un pla de soterrament de vies en nuclis urbans.

• Incrementarem la freqüència dels trens de rodalies per tal que es garanteixi un interval màxim de 15 minuts en aquelles estacions on hi hagi més demanda en hores punta.

 

Movilidad...

Movilidad - Catalunya...