Pau Sarradell - Llibertat de moviment

 

(Ultima Hora, FDS, 19 de desembre de 2003)

 

Ja feia molt de temps que ni menys intentava trobar aparcament al carrer de casa. L’ús racional del cotxe passa per no ocupar els carrers donant voltes, amunt i avall, buscant una improbable plaça d’aparcament. I la salut mental també hi passa. Així tenc per costum deixar el cotxe al pàrquing de darrere correus. Més o menys a quatre-cents metres de casa. Una bona excusa per a caminar una mica. Mens sana in corpore sano. L’altre dia, però, quan tornava a Vila, me vaig trobar el meu aparcament favorit tancat. S’hi muntarà l’envelat per a la revetlla de cap d’any. (Ja sabeu, la història entre l’ajuntament de Vila i el consell: ah, ho sentim molt, el recinte firal ja el tenim agafat, haureu de fer la vostra festeta a un altre lloc). Desconcertat, vaig dirigir les meues rodes cap al carrer de casa, donant una bona volta, perquè l’avinguda d’Espanya està tancada per obres i necròpolis. I hi vaig trobar on deixar el meu vehicle, just baix de casa, però uns cartellets m’indicaven que l’hauria de moure d’allà abans de les set del matí de l’endemà, que ho havien de pintar tot de blau.

 

Resumint: avinguda d’Espanya tancada, la Marina i el passeig de Vara de Rey que no hi ha manera de saber el sentit de la marxa, un carrer - que no record com es diu - ple de tubs immensos, un aparcament dissuasori tancat, carrers tancats per a pintar-los de blau. Resum del resum: molt malament.

 

Seguint amb l’odissea, vaig aprofitar la fosca de la nit per a canviar el cotxe de lloc i que no se l’endugués la grua municipal a les set i un minut del matí. Vaig tenir sort. En cinc minuts havia aparcat a un lloc fora de perill. O això pensava… perquè quan vaig voler tornar a agafar el cotxe hi havia un altre en doble fila. Vint-i-cinc minuts s’hi va estar! Però, per fortuna, vint-i-cinc minuts donen per a moltes coses. Vaig trobar-me amb uns vells amics, vàrem fer un got de vi i vàrem parlar una estona. Jo mentrestant mirava fora del bar, esperant la meua llibertat de moviment.

Artículos ajenos...

Textos en otros idiomas...

Movilidad...

Movilidad - Artículos ajenos...

Movilidad - Eivissa...