Isabel Costa - Què volem des de la Plataforma anti-autopistes

 

Octubre del 2004

 

“El passat dissabte, dia 9 d’octubre, membres de les diferents comissions de la Plataforma Anti-autopistes es van reunir en convocatòria urgent per tal de valorar l’anunci fet a premsa sobre la reducció del projecte d’autopista Eivissa-Sant Antoni. No es va tractar en cap moment d’una assemblea, sinó d’un primer intercanvi d’opinions abans de l’assemblea ordinari d’aquest dilluns.

Ja de bon principi, havia dos punts en particular d’aquesta notícia que no podíem acceptar de cap manera i que demostren la prepotència, la manca d’honestedat i el tarannà falsament democràtic de certa classe política.

1r) Que s’afirmés que, en general, els veïns de Sant Rafel estan a favor de la construcció del túnel.

2n) Que es digués des del Consell que els de la Plataforma tanmateix no estarien d’acord amb les modificacions previstes, perquè el que volen és criticar-lo i res més, punt aquest sobre el que l’Il·lustre President- serem una mica més educats que els de l’altre bàndol- ha insistit tant a ràdio com a premsa.

Quant al primer punt, demanaríem a l’Associació de Veïns del poble de Sant Rafel que faci pública la seva postura al respecte i que, si s’ha de desmarcar del que ha afirmat el Govern balear, ho faci d’una vegada per totes. En cas de que només alguns membres de l’associació siguin els que donen suport al projecte de túnel, no estaria de més que quedés constància escrita del percentatge real, així com del fet de que es tracta d’opinions particulars i no d’una decisió assembleària. Que sàpiguen que, no desmentint les declaracions realitzades aquests darrers dies pels polítics de torn, el que fan és ajudar a crear més confusió i divisió entre els veïns. Només afegir, per respondre al que el nostre Il·lustre President ha declarat avui (13/04) a premsa, que és veritat que no estem legalitzats com a associació (ja veu que li donem la raó), però això no ens converteix en ciutadans sense veu ni vot, ni ens converteix en invisibles, ni en ciutadans de segona categoria. Només faltaria que l’Il·lustríssim només pogués entrevistar-se amb associacions i partits polítics. Quanta gent hi ha en aquesta illa que no pertany a cap associació i/o partit? O potser si “ens convertíssim” canviaria la truita?

Quant al segon punt, rebutgem de forma taxativa la idea de que només volem criticar el Consell. Critiquem i seguirem criticant el que és criticable, ni més ni menys, és a dir aquelles actuacions que afavoreixin els interessos d’uns quants a costa dels nostres diners i en contra de l’interés general de la nostra terra. Si no, aviat haurem de dir, com a la cançó de Georges Moustaki, “il y avait un jardin qu’on appelait la Terre…” (és a dir, “hi havia un jardí al que deien la Terra…”), i seria una llàstima, sobretot perquè nosaltres, un dia o un altre, ens anirem a l’altre barri, i no precisament amb els nostres bens, mentre que la Terra quedarà, tal com l’haurem deixat, per als nostres descendents.


Però no, no estem en desacord amb tot. De fet, el dissabte passat- i després el dilluns en assemblea- vam estar parlant de la nostra sorpresa per la reducció del projecte. Ens vam quedar bocabadats per tanta generositat, però també –tot s’ha de dir- meravellats de que, si de bon principi ja veien que el projecte era desmesurat, segons les declaracions aparegudes a premsa, hagin pogut invertir uns 300.000 euros en la seva elaboració. Si hi afegim el que haurà costat la campanya pro-carreteres/autovies/autopistes a televisió i ràdio i el que haurà costat la darrera campanya mediàtica pro-PTI, la veritat és que la xifra resultant pot donar calfreds. I no sabem què en pensa la gent, però considerant que els centres educatius aviat estaran a zero perquè no arriba l’assignació pressupostària per al darrer trimestre i que els/les nostres fills/filles potser s’hagin de congelar o donar les classes a les fosques per impagament de rebuts, creiem que la cosa ja s’està “desmadrant” un pèl massa.

Que què demana la Plataforma, la inconformista, la que no existeix?

1r) Que anul·lin els tres projectes de carreteres/autopistes previstos en un principi, tant el d’Eivissa-Sant Antoni, com el del desdoblament del segon cinturó de ronda, com el de la carretera Eivissa-aeroport (perquè seguim considerant-nos Plataforma anti-autopistes, en plural, no ho oblidin).

2n) Que puguem tenir accés als nous projectes, facilitant-nos-en una còpia, de manera que els puguem estudiar a fons, fent les consultes que ens semblin necessàries i oportunes. Sembla que el divendres passat aquesta petició no va ser ben rebuda per la Sra. Consellera, potser, no siguem malpensats, perquè les fotocopiadores no funcionaven aquell dia en el Consell Insular.

3r) Que els nous projectes, una vegada anul·lats els antics, surtin a exposició pública, que s’hi puguin presentar al·legacions i que les al·legacions, al contrari que va passar amb les anteriors, rebin resposta, només que sigui per pura cortesia (= bona educació).

4t) Que no publiquin més mentires o mitges veritats del que diu o no diu la Plataforma. Certament, hi haurà gent que pugui estar d’acord amb les noves amplades, o en el fet de que hi hagi quatre carrils, però en l’assemblea del passat dilluns va quedar ben clar que en una futura reunió es discutiria i aprovaria per votació el que volem o no volem, i que des del moment que no disposem encara dels plànols definitius no podem decidir res. Que s’anul·li, repetim, el primer projecte, que ens presentin el nou, que ens deixin de menysprear, i després ja negociarem, si hi ha res que negociar. Que per parlar per parlar, ja n’hi ha altres que ho fan.

5e) Que s’informi a la gent de que el PTI, tal com està ara redactat, no preveu amplades de carreteres màximes i sí moltes més possibilitats de construcció d’urbanitzacions, hotels (rurals o no) i ports esportius, amb la qual cosa qualsevol projecte de carreteres que s’aprovi, segons com es legisli, pot ser ampliat a gust del consumidor/ especulador.

6e) Que s’informi a la gent en quina mesura el túnel de Sant Rafel servirà d’unió al poble, si damunt del soterrament el que es té previst és fer carretera i no un parc. Serà un pas elevat el que servirà d’unió? Perquè en aquest cas el túnel no hi té res a veure, ja que el pont es pot construir de totes formes. Igual que un semàfor dins del poble, com s’ha anat reclamant, etc. etc.

7e) Que es facin les millores necessàries a tota la xarxa viària, però que no parlin de solucions “polítiques”, perquè del que es tracta és de millorar les carreteres i no de canviar projectes perquè el Govern central pagui.

8e)

9e) Que es millori el Pla Director de Transports, de manera que certs trajectes com el d’Eivissa-Sant Antoni quedin molt més coberts, allargant els horaris d’autobusos durant la temporada baixa. Millorant la xarxa de transport públic, i abaratint preus, segur que arribaria un moment que la gent s’animaria a utilitzar-lo.

10e) Que s’arregli el tema de les discoteques d’una vegada per totes, que es controli la gent que hi entra i sobretot els horaris de clausura. No estaria tampoc de més que la policia, o la guàrdia civil, controli durant tota la temporada, i no només els dies de festa grossa, i que faciliti el pas als cotxes de la gent que va a treballar, no a l’inrevés, com està passant últimament. És deplorable que la policia es dediqui a deixar passar els cotxes que surten a les vuit del matí de les discoteques i que la resta hagi d’esperar per poder arribar a la feina. I per cert, des de quan les vuit del matí, o les nou, és una hora de clausura normal de discoteques?

11e) A manera de conclusió, que respectin la nostra voluntat de diàleg i que escoltin les nostres peticions perquè, com ja sabeu, ens recolza un gran nombre de persones, oposades totes elles a projectes innecessaris. Millores, sí! Autopistes, no! I recordeu que… NO SOM QUATRE GATS!!!

COMISSIÓ DE MITJANS DE COMUNICACIÓ

 

PLATAFORMA ANTI-AUTOPISTES

Movilidad...

Movilidad - Eivissa...