Plataforma Antiautopistas - Per què seguim lluitant

 

Agost del 2006

 

El fet de continuar amb la protesta i la solidaritat amb els afectats és una manera de manifestar la nostra repulsa envers els mètodes emprats per l'administració, així com les seves motivacions, lligades a interessos particulars. Guardar silenci implicaria consentir amb la seva actitud.

Els polítics que ens governen han de veure que no poden tornar a actuar de la manera a la qual estan acostumats. Han de saber que trobaran en molts d'eivissencs una resistència que fins ara no havien tingut.

La mobilització ciutadana que ha fet d'Eivissa un focus d'atenció per a tot el litoral mediterrani com exemple a seguir ha de ser un precedent del moviment ciutadà contra l'especulació i els abusos del poder, no un punt i final del mateix.

Tan sols està feta una part dels projectes. El Govern vol fer creure que estaran acabats abans de les eleccions però sabem que això és impossible i que si es fa tot el que està projectat, queden autovies per a molt de temps. Queden, per tant, possibilitats per a redimensionar-les.

Al voltant de les autopistes es faran noves urbanitzacions, hotels, camps de golf i ports esportius. Hem d'evitar el creixement desmesurat que aquestes obres vaticinen.

Els responsables de com s'han projectat les obres, qui les ha promogut, com s'han adjudicat i com s'estan realitzant, han de depurar les seves responsabilitats tant polítiques com judicials. Això només s'aconseguirà si continua el moviment del qual han sorgit les denúncies que s'han presentat.

És la nostra obligació, a més, vigilar el desenvolupament de les obres i denunciar les irregularitats que es cometin, més en la situació actual en la qual la administració i alguns grups empresarials controlen gran part dels mitjans de comunicació de l'arxipèlag balear.

Totes les actuacions desenvolupades fins ara comencen a donar els seus fruits. Moltes persones, responsables en algun punt dels projectes, estan acusades i, algunes, sotmeses a judici. Els resultats es veuen a diari a les primeres planes de la premsa local, balear i fins i tot nacional. L'escenari ha canviat i la confrontació ja no es desenvolupa a peu d'obra, sinó als jutjats i a despatxos de gent molt competent a la qual s'ha de recolzar per a que no tinguin la sensació que actuen sols. La lluita continua i les perspectives d'èxit són majors que mai.

No ho dubtis, tot gest té la seva repercussió. Si t'estimes Eivissa i odies la corrupció que l'amenaça, col·labora amb nosaltres, col·labora amb tu mateix. Ajuda a Eivissa, ella et necesita.

 

Eivissa - Ibiza...

Movilidad - Eivissa...

Plataforma Antiautopistas...