Xúquer Viu -
Carta a l'Alcalde de Sueca demanant que
hom dediqui el nom d'un carrer a n'Antonio Estevan

 

Abril del 2009

 

Senyor Joan Baldoví
Alcalde de Sueca

 

Com vostè sap, Antonio Estevan, fundador de Xúquer Viu i membre destacat de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, ens va deixar el passat mes de setembre.

Antonio Estevan fou un estudiós importantíssim de la mobilitat i el transport sostenible. A partir del 2003 es bolcà en la lluita contra la sobreexplotació del riu Xúquer per tal d’aconseguir la seua plena recuperació, contribuint de manera decisiva als esforços que aquests darrers anys hem dedicat al Xúquer, la qual cosa ha significat un autèntic canvi social.

Fou fundador de Xúquer Viu i membre de la seua Coordinadora. En el conflicte del transvasament Xúquer-Vinalopó, fortament contestat des de la Ribera i altres comarques valencianes, en el seu projecte inicial, Antonio va ser la persona clau que possibilità la modificació del projecte, amb la cancel·lació del planificat des de la presa de Cortes de Pallàs –a 100 quilòmetres de la desembocadura- i el seu trasllat a l’Assut de la Marquesa, a tan sols 3 quilòmetres de la desembocadura.

Antonio Estevan, persona compromesa social i ecològicament, es va recórrer la geografia valenciana, donant xerrades i organitzant reunions que van promoure la presa de consciència de nombroses persones cap als problemes de l’aigua i la necessitat de canviar la seua gestió.

Però no sols com a científic i intel·lectual, sinó també com a persona, Antonio Estevan ha deixat un buit immens entre totes les persones que el coneguérem i el tractàrem.

Des de Xúquer Viu pensem que seria just dedicar-li el nom d’un carrer de la nostra ciutat a aquesta personalitat que va passar molts estius de la seua vida entre nosaltres a les platges del Mareny, que considerava Sueca com a capital del Xúquer i, a més, contribuí de manera tan definitiva a la mobilització de la població de la Ribera en la històrica manifestació del 28 de maig del 2005.

Es posem a la seua disposició per tal de col·laborar en totes les tasques necessàries per tal d’aconseguir dur a terme aquest merescut homenatge al nostre benvolgut Antonio Estevan.

Atentament,

Claudi Parrell
Associació Xúquer Viu

 

Antonio Estevan Estevan...

Comunitat Valenciana...

Xúquer Viu...