L’ÍNDIA A DEBAT.

MIRADES AL DESENVOLUPAMENT I CONSEQÜÈNCIES DE LA GLOBALITZACIÓ
A L’ÍNDIA CONTEMPORÀNIA

 

Dos dies de debat per conèixer l’Índia des de la realitat del poble adivasi. 4 taules rodones, 1 exposició, la presència d’experts catalans i indis i de diverses ONG, per realitzar un recorregut per l’Índia contemporània de la mà d’alguns dels seus protagonistes.

Barcelona, 5 i 6 de novembre de 2008.- La Fundació ADA per al Desenvolupament Adivasi, amb el suport de UPF Solidària, organitzen unes Jornades de debat sobre l’Índia partint dels reptes socio-econòmics que determinen l’actualitat en el país i el paper que juga la societat civil, i en especial les dones i els moviments tribals com els adivasis, en l’aposta cap a un desenvolupament sostenible.

De la mà dels seus protagonistes, aquestes Jornades presenten una visió àmplia de l’Índia i de la realitat concreta del poble adivasi. Els adivasis són els aborígens de l’Índia i històricament han patit una gran exclusió. La progressiva industrialització del país ha generat uns grans desequilibris que han afectat la vulnerable situació dels adivasis. Algunes ONG índies es dediquen al treball amb aquest col·lectiu (prop de 80 milions de persones). Des de fa 8 anys la Fundació ADA pel Desenvolupament Adivasi dóna suport a alguns d’aquest projectes.

El Carlton Kinny, és sacerdot diocesà indi diplomat en peritatge industrial i ha relitzat també estudis de filosofia, teologia i mediació de conflictes. Des de l’any 1991 s’ha dedicat a projectes socials i l’any 1998 va fundar l’ONG Jankalyan Trust per atendre els infants adivasi, en risc d’exclusió social. Actualment el projecte atén a 150 nens, amb l’objectiu de garantir el seu procés educatiu i empoderament.

La Deepti Devasia, monja de la congregació de les Germanes de l’Assumpció, té més de quinze anys d’experiència com a treballadora social, en el marc d’alguns projectes de construcció d’habitatges i de desenvolupament econòmic. L’any 2000 començà a treballar amb les comunitats adivasis i des de l’any 2006 és la responsable del projecte « Jiwhalla Assumption Social Center » des d’on treballa l’educació i la promoció dels infants i les dones adivasis mitjançant classes de reforç escolar als poblats per a nens tant escolaritzats com no escolaritzats i la creació de grups d’autoajuda de dones on es treballa tant l’alfabetització com la formació sobre els seus drets i la capacitat d’estalvi per la creació de petits negocis.

Les Jornades també comptaran amb reconeguts especialistes catalans: Agustín Pánikker, Imma Llort i Deepti Golani.

Sis ONGs catalanes participaran a les Jornades aportant una reflexió sobre els reptes i les dificultats que planteja el treball pel desenvolupament i la seva perspectiva sobre la realitat índia.

Durant la setmana en què es realitzaran les Jornades i fins el 12 de novembre, també es podrà visitar gratuïtament una exposició de Pintura warli, elaborada per la Fundació ADA per al Desenvolupament dels Adivasis. Una altra manera de mirar el desenvolupament d’aquest poble, des de les formes d’expressió artístiques més tradicionals.

Una d’aquestes Ongs es AJUTSI-Associació per a l’Ajut al Sud de l’Índia, representada per la Vicepresidenta Montserrat Farre, pedagoga molt vinculada a l’Índia i amb més de 45 anys d’experiència en el món de la cooperació.

 

A qui van adreçades?

Les Jornades ”L’Índia a debat” que es realitzaran a la Universitat Pompeu Fabra s’adrecen tant a estudiants com a la ciutadania en general.

Entrada gratuïta i certificat a les persones que ho sol·licitin.

 

Quan i on?

El 5 i 6 de novembre de 2008, de 17:00-20:30h a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Campus Ciutadella, a l’edifici Roger de Llúria, Sala de graus.

C/ Ramon Trias Farga 25-27. Barcelona

 

AJUTSI-Associació per a l’Ajut al Sud de l’Índia

Asia - India...