Andreu Coll - La pols del cotxe

 

Un poc de blog, diumenge, 3 de novembre de 2002


Cada setmana, si fa no fa, compleix amb el ritual de treure-li la pols al cotxe. Tenc un plaça llogada a un aparcament soterrani, i un lloc d'aquests genera una pols finíssima, però molt bruta i insidiosa. Aquest polsim s'acumula a poc que tenguis el cotxe parat un parell de dies, i el cas és que utilitzo poquíssim el vehicle privat. En bona part això és degut a que tenc la feina a cent metres de casa, però per altra banda m'es facilíssim trobar excuses per prescindir del cotxe. Per exemple: fins fa un any tenia un amic que treballava a la cafeteria d'un bar de Sant Antoni -a 14 quilòmetres de Vila, nom familiar de la ciutat d'Eivissa-. La primera vegada que vaig anar a visitar el meu amic, i quan ja havia agafat les claus del cotxe, em vaig adonar que el seu lloc de feina es trobava a 150 metres de la parada d'autobusos de Sant Antoni. I casualment, casa meva està just devora de la de Vila. Resultat: una vegada més, el meu cotxe es va quedar criant pols al garatge.


Quan la gent visita Eivissa per primera vegada, i com a tot arreu, hi ha coses que li agraden i altres que no. Però cada vegada et trobes més visitants desagradablement sorpresos per la quantitat de vehicles que hi circulen. Abans, s'agraia la finalització de la temporada turística perquè això implicava menys cotxes i, per tant, menys embussos i menys remors. Ara, la cosa ha arribat a un punt en que no afines la diferència. No és que a l'hivern no hagi menys cotxes, és senzillament que quan el col·lapse arriba a un cert nivell crític, el col·lapse i mig ja et resulta igual. És veritat que el sistema de transport públic a l'illa d'Eivissa, de moment, deixa molt que desitjar -ja veurem si el pla presentat pel govern autonòmic ajuda a arreglar les coses. Però així i tot, no cal ser molt perspicaç per veure quin són els hàbits de la gent, i adonar-te'n del gran nombre de vegades que el personal agafa el cotxe per trajectes de 500 metres, o fins i tot menys. Senzillament, per anar a peu no necessites cap administració que t'ho expliqui en un pla.


Aquestes reflexions se'm vénen al cap sovent durant el ritual de desempolsar el cotxe. Acostum a fer-ho en diumenge, dia també que aprofit per fer-lo circular una mica: el meu mecànic està fart d'advertir-me que els cotxes són com les persones i que, per tant la manca d'exercici no allarga la vida sinó tot el contrari. Per cert, un d'aquests diumenges esmentats estava jo aparcant el cotxe pel centre de Vila quan se m'acosta un amic i amb rialleta sorneguera exclama: "Com que en cotxe per anar a comprar el diari, no? I en diumenge... Vaja ecologista que estàs tu fet!" Sense comentaris.


Andreu // 11/3/2002 08:57:23 AM

 

Diari de n'Andreu Coll, un eivissenc desconcertat, amb tot l'humor que permet la conjuntura

Visitau també http://usuarios.lycos.es/andreucoll

i insultau-me a andreucoll@eivissaweb.net

 

Artículos ajenos...

Artículos en otros idiomas...

Movilidad - Artículos ajenos...