Juan Antonio Torres Planells - La Banda Ciutat d'Eivissa

 

 

El 1990, durant el mandat de l'Alcalde Enric Fajarnés i de la regidora de Cultura Maria Giménez, és nomenat Manuel Ramón Mas, director de bandes de música civils i militars i antic músic de la Banda de Música del Regiment d'Infanteria Teruel 48, per fer-se càrrec del Patronat Municipal de Música i entrà en negociacions amb membres de la desapareguda Banda Municipal de Música i els joves músics de l'Orquestra Juvenil de Pro Música per recuperar la banda de música municipal. En pocs mesos, Manuel Ramon va aconseguir reorganitzar la banda de música i el dia 29 de desembre de 1990, la Banda Ciutat d'Eivissa dóna el seu primer concert a la sala de festes del Casino de Ibiza, encara que s'havia previst fer-ho al passeig de Vara de Rey, però el mal temps aconsellà el canvi de lloc.

Aquest acte fou un gran aconteixement popular, amb diversos parlaments i la sala abarrotada amb gran expectació.

La Banda Ciutat d'Eivissa interpretà el següent programa:

El pas doble "Evocación"; l'intermedi de la sarsuela "La leyenda del beso"; el vals "Olas del Danubio"; els temes de les pel.lícules "Exodo", "Love Story" i "My Fair Lady", i la marxa "The Olympic Spirit".

Els músics que intervingueren en aquest primer concert foren:

Manuel Ramon Mas, Joan Carles Escandell Roig, Josep Colom Marí, Vicent Prats Tur, Antoni Palau Tur, Lídia Riera Roig, Josefina Cardona Tur, Lurdes Roig Roig, Santiago Marí Serra, Domingo Igea Sainz, Albert Jiménez, Joan Roig Roig, Santiago Moreno, Manuel Marí Bueno, Salvador Marín García, Raquel Costa Ferrer, Jaime Manuel Ribas, Josep Torres Bonet, Joan Palau Tur, Jordi E. Ortiz Guerrero, Jaume Costa Ferrer, Jaume Ferrer Serra, Antoni J. Moya Roig, Mònica Alcoba García, Daniel Giménez Torres, Antoni J. Marín García, Josep M. Cardona Tur, Vicent Bufí Escandell, Raúl Gálvez Colomar, Maribel Roig Roig, Anna Maria Corona Bonet, Ferran Navas Alcántara, Dolors Costa Ferrer, Gilbert Tur Riera, Salvador F. Navarro, Josep Roig Miguel, Jesus Sansano Molió, Diego Corona Gordillo, Alejo Ribas Vilás, Valerià García, Plácido Morales Domingo, Manuel J. Camanforte Calero i David Adán Llavero. També hi col.laborà com a monitor, Joan Mas Costa.

Des de llavors ençà, la banda ha anat creixent, estant integrada actualment per més de 60 músics i havent-se transformat en banda simfònica en aquests darrers anys, al haver incorporat instruments de corda a la seua agrupació.

Per primera vegada en la història de les nostres bandes i xarangues, la Banda Ciutat d'Eivissa ha actuat a diversos indrets de totes les illes Balears.

 

 

(Extret de l’estudi “120 anys de xarangues i bandes de música a Eivissa” de Joan Antoni Torres Planells, desembre 2000).

 

Pàgina de l'Ajuntament

 

Música clásica - Eivissa - Ibiza...

Juan Antonio Torres Planells...