Juan Antonio Torres Planells - Cor Ciutat d'Eivissa

 

 

El Patronat Municipal de Música de l'Ajuntament d'Eivissa, complint els seus objectius de promoure la música entre la població i a proposta del seu director, Manuel Ramon Mas, decidí crear, el 1994, una agrupació coral per a aficionats amb el nom de Cor Ciutat d'Eivissa, encarregant la formació d’aquesta agrupació a Nekane Piñuela que, en poc temps, el posà el funcionament. Participaren en la creació d'aquest cor alguns ex membres del Cor del Conservatori d'Eivissa i altres aficionats.
Nekane Piñuela dirigí el cor des de la seua fundació fins part de 1996, que abandonà Eivissa, fent-se càrrec de la direcció Miguel San Miguel Fuster fins l’actualitat.


El Cor Ciutat d'Eivissa ha donat nombrosos concerts a Eivissa i Formentera i ha participat en diversos encontres corals a Catalunya, Castella-Lleó, Mallorca i Castelló.


Habitualment, les seues actuacions són a capella, amb acompanyament de piano o amb la Banda Ciutat d'Eivissa.


D’entre les seues actuacions, destacarem les següents:


1994: Formació del cor. Actuació amb escolars de tot el municipi en la trobada coral nadalenca “Tothom per la Pau” al Parc Reina Sofia el 17 de desembre.


1995: Concert d’Any Nou el 8 de gener. Concert de Setmana Santa el 9 d’abril. Concert de Santa Cecília el 22 de novembre.


1996: Concert de Setmana Santa el 31 de març. Concert de Sant Salvador el 6 d’agost. Concert a Es Cubells el 15 d’octubre. Concert de Santa Cecília el 23 de novembre. Concert 1ª Setmana d’Integració del discapacitat a Eivissa el 25 de novembre.


1997: Concert de Cap d’Any el 4 de gener. Concert de Setmana Santa el 23 de març. Actuació a la missa de boda entre Carme Matutes Prats i Alejandro Monfort el 28 de juny. Concert Fi de Curs 96-97 l’11 de juliol. Participació al XVè Festival Internacional de Música de Cantonigròs (Catalunya) els dies 18 i 19 de juliol. Concert de Sant Salvador el 6 d’agost. Concert de Santa Cecília el 22 de novembre. Concert 2ª Setmana d’Integració del discapacitat a Eivissa el 28 de novembre.


1998: Concert d’Any Nou el 4 de gener. Concert 5è Aniversari Hospital Residència Assistida de Cas Serres el 8 de març. Concert de Setmana Santa el 5 d’abril. Concert Festes de Sa Cala el 19 d’abril. Concert de Sant Salvador el 6 d’agost. Concert de Santa Cecília el 22 de novembre.


1999: Concert d’Any Nou el 6 de gener. Concerts intercanvi amb la coral Shalom a Lleida els dies 27 i 28 de febrer a l’església de Sant Jaume i a la de Pont de Suert. Concert de la Sagrada Paraula el 28 de març. Concert Festes de Sa Cala l’11 d’abril. Concert presentació de l’exposició “Set segles fa” el 17 d’abril. Concert a l’exposició “Set segles fa” el 8 de maig.. Concert a la Trobada d’Escoles a Vara de Rey el 8 de maig. Trobada de Corals a Santa Eulària des Riu i Eivissa amb la coral Shalom de Lleida el 9 de maig. Concert Festes de Sant Joan de Labritja el 20 de juny. Actuació a la missa de boda de Maria Matutes Prats amb Daniel Gómez Korf el 10 de juliol. Concert Vª Setmana Formentera Marinera el 16 de juliol a La Savina (Formentera). Actuació missa de Santa Maria el 5 d’agost. Concert de Sant Salvador el 6 d’agost. Concert VIè Festival de Música d’Eivissa i Formentera clàssiques 99 el 10 d’octubre a El Pilar de la Mola i Sant Francesc (Formentera). Concert VIè Festival de Música d’Eivissa i Formentera clàssiques 99 el 12 d’octubre a Eivissa. Concert de Santa Cecília el 20 de novembre.


2000: Concert d’Any Nou el 6 de gener. Concert Festes de Sa Cala el 2 d’abril. Concert de Setmana Santa el 16 d’abril. Concert de Sant Jordi el 23 d’abril. Concert a l’església de la Santa a Àvila el 29 d’abril. Concert a l’església de Sant Tomàs a Segòvia el 30 d’abril. Concert a la 1ª Festa Eivissa Medieval el 27 de maig. Concert del 75è Aniversari de la creació del Club Nàutic el 15 de juliol. Actuació a la missa de Santa Maria el 5 d’agost. Concert de la Terra el 6 d’agost. Concert de Santa Cecília el 26 de novembre. Concert del 10è Aniversari de la creació de la Banda Ciutat d’Eivissa.


2001: Concert per a un nou mil·leni el 25 de febrer. Trobada de corals amb el cor Xera de Barcelona el 24 de març. Concert de Setmana Santa el 8 d’abril. Curset de tècnica vocal amb Ana Luisa Chova el 27, 28 i 29 d’abril. Concert Festes de Sant Vicent el 29 d’abril. Concert homenatge als membres vius de l’Orfeó Eivissenc el 27 de maig. Actuació a la funerària en honor de Cosme Vidal Juan el 14 de juny. Actuació a la missa de Santa Maria el 5 d’agost. Concert de la Terra el 6 d’agost. Concert al VIIIè Formentera i Eivissa Clàssiques el 6 d’octubre a Formentera. Concert al VIIIè Formentera i Eivissa Clàssiques el 7 d’octubre a Eivissa. Concert al Convent dels Caputxins de Sarrià (Barcelona) el 2 de novembre. Concert a la Parròquia de Santa Maria de Blanes el 3 de novembre. Concert Trobada de Corals amb les corals Orfeó Jonquerenc, Coral El Progrés i la Coral Polifònica de Blanes a l’església de Camprodon (Girona) el 4 de novembre. Concert de Santa Cecília el 24 de novembre. Concert de Cap d’Any el 29 de desembre.


2002: Curs de tècnica vocal amb Joan Casas els dies 15,16 i 17 de febrer. Concert de Setmana Santa el 24 de març. Curs de tècnica vocal amb Ana Luisa Chova els dies 26, 27 i 28 d’abril. Concert Trobada de Corals amb la Coral de Blanes el 3 de maig. Actuació a la funerària a Marià Villangómez Llobet el 14 de maig. Concert Festes de Sa Cala el 19 de maig. Actuació a la missa de boda d’Elvira Ramon Riera, pianista acompanyant del cor Ciutat d’Eivissa amb Agustín Prades el 27 de juliol. Actuació a la missa de Santa Maria el 5 d’agost. Concert de la Terra el 6 d’agost. Concert a l’entrega dels premis Illes Pitiüses del Diario de Ibiza. Curset de cant coral amb Joan Company Florit. Concert V Festival Balears de Bandes de Música a l’església de Sant Joan Bautista de Muro (Mallorca) l’1 de novembre. Concert VI Festival Balears de Bandes de Música a l’església de Ses Salines (Mallorca) el 2 de novembre. Actuació a la desfilada de moda “Tendencias 2002” el 18 de novembre. Concert de Santa Cecília el 22 de novembre. Concert Mostra Infantil de Cançons Nadalenques Populars 2002 el 19 de desembre.


2003: Concert familiar el 23 de febrer. Concert 75è Aniversari de l’Escola de Sant Josep de Sa Talaia el 8 de març. Concert Festes de Sa Cala el 3 de març. Concert de Setmana Santa el 13 d’abril. Concert a l’església de Santa Magdalena de Vinaròs (Castelló de la Plana) el 2 de maig. Actuació a la missa de Santa Maria el 5 d’agost. Concert de la Terra el 6 d’agost. Concert al barri de la Marina el 7 d’agost. Concert X Festival de Música i Dansa Eivissa Clàssica el 12 d’octubre. Actuació a la desfilada de moda “Tendencias 2003” el 16 de novembre. Actuació a la missa de boda entre Lurdes Roig Roig i Miguel San Miguel Fuster, director del Cor Ciutat d’Eivissa el 22 de novembre. Concert de Santa Cecília el 22 de novembre.


2004: Concert de Reis el 6 de gener. Curset de tècnica vocal amb Pilar Riera a finals de gener. Curset de cant coral amb Enrique Azurza Aramburu els dies 13,14 i 15 de febrer.


Els components actuals del Cor Ciutat d’Eivissa són :


Director: Miguel San Miguel Fuster.


Sopranos: Anna Noeda, Antònia Riera, Aude Pageaut, Carme Ferrer, Carme Juan, Carol Trafford, Conxa Sierras, Elena Bargas, Hanna Grace, Laura Torres, Lina Bonet, Lina Cardona, Lourdes Roig, Mandy Harrington, Maria Marí, Maria Navarro, Maria Teresa Gómez, Maribel Roig i Natàlia Orlando.

Contralts: Amparo Esteve, Anna Busto, Anna Martínez, Anna Roig, Conxita Lillo, Loli Jiménez, Maria Antònia Guerau de Arellano, Margalida Marí, Maria Dolors Larrea, Maria Teresa López, Neus Torres, Neus Riera, Pepita Cardona, Pilar Ribas, Pura Torres, Rosa Maria Juan, Rosalia Nava, Rosa Reixach i Waltreud Meyer.

Tenors: Antoni Orvay, Arnau Mañas, David Pomar, Enric Sibajas, Johann Blum, Josep Lluís Bofill, Josep Manuel Monteagudo, Lluís Àngel López i Salvador Marín.

Barítons: Antoni López, Eloi Giménez, Ferran Noguera, Gonçal Juan Ferragut, Jesús Bernal, Jordi Martí Company, Josep Picorelli Bellver, Josep Antoni Ramos, Josep Francesc Ruiz, Joan García, Manel Bernabeu, Miquel Àngel Cerdà, Toni Juan i Toni Riera.


El repertori del cor està integrat per obres de música popular i polifonia clàssica i religiosa.

 

ELS DIRECTORS DEL COR CIUTAT D’EIVISSA - 1994-2004

 

Nekane Piñuela (Pamplona,1967). Fundadora i primera directora del Cor Ciutat d’Eivissa el 1994. Estudià música al Conservatori Superior Pablo Sarasate de Pamplona, obtinguent la titulació de professora de música. Amplià els seus estudis de cant assistin al curs de cant per a jazz del Conservatori de Barañain; a les classes magistrals d’Enedina Lloris i al curs d’introducció a la direcció coral de Koldo Pastor. El 1995 abandonà Eivissa i tornà a Navarra.


Miguel San Miguel Fuster (Madrid, 1965). Director del Cor Ciutat d’Eivissa des del 31 de març de 1996. Resideix a Eivissa des dels dos anys. És professor de superior de solfeig i grau mitjà de piano, harmonia, contrapunt i composició. Ha estat alumne de piano de Lina Bufí, Raymond Andres, Jordi Camell, Àngel Soler i Rita Torras. Ha rebut classes d’harmonia, co Ramírez i Ernest Martínez Izquierdo.


Ha realitzat classes de tècnica vocal amb Angela Dellert-Lenton i cursos de direcció coral al Curs Internacional de Música de la Universitat de les Illes Balears amb Mireia Barrera, Fernando Marina, Joan Company, Josep Vila, Fernando Marina, Josep Ramon Gil-Tàrrega, Carmen Cruz, Elisenda Carrasco, Pierre Cao i Carl Höegset, entre altres.

 

(Extret de “Centenari del moviment coral a Eivissa, 1904-2004” de Joan Antoni Torres Planells, Eivissa març 2004.)

 

Pàgina de l'Ajuntament

 

Música clásica - Eivissa - Ibiza...

Juan Antonio Torres Planells...