Juan Antonio Torres Planells - Pedro Miguel López Muñoz

 

(Santa Eulària del Riu, Eivissa, 1970)

 

Investigador musical, músic i sacerdot. Rebé els primers coneixements musicals d’infant de sor Lourdes Pomar a la seua ciutat nadiua i, durant els seus estudis sacerdotals, rebé coneixements de solfeig, d’orgue i de música litúrgica a València de Josep Maria Taberner i de Josep Climent Barber, i a Toledo de Jaime León Gómez, d’Antonio Benito Celada, i de Juan Miguel Ferrer Grenesche.

Realitzà estudis sacerdotals des de 1988 a 1994 al seminari “La Immaculada” de València; de 1994 a 1997 a l’Estudio Teológico San Ildefonso i al seminari de Toledo i, de 1997 a 2000 al Reial Col·legi Seminari de Corpus Christi de València. A tots aquests indrets participà com a membre dels cors litúrgics o com a organista afeccionat a les cerimònies litúrgiques. Amb motiu dels seus estudis sacerdotals, realitzà estudis d’investigació musical, destacant “Los órganos de la Catedral Primada”, el 1995 a Toledo, i “Historia de los órganos de Ibiza” el 2000 a València, estudi que fou publicat per l’editorial Edicep de València i presentat a Eivissa aquell mateix any.

Fou ordenat sacerdot el dia 6 d’octubre de 2001 a la catedral d’Eivissa pel bisbe Agustí Cortés Soriano. Actualment és vicari de l’església parroquial de Santa Creu de la ciutat d’Eivissa, interpretant a l’orgue durant les funcions religioses de la seua parròquia i de la catedral d’Eivissa.

Música clásica - Eivissa - Ibiza...

Juan Antonio Torres Planells...