> 17 Març 2003 12:16:43 +0100

> De: Miquel Piris

> Asunto: Re: Carrilets del segle XXI


> M'interessa la vostra opinió sobre aquest text....

- He adjuntat comentaris al llarg del missatge. A disposar... (perdonau els sobtats canvis de lletra, aquest outlook és boig!)

 

> Juan Manuel Grijalvo - Carrilets del segle XXI

 


> A Mallorca hom celebra cada any una marxa per la recuperació de les línies de ferrocarril clausurades. Partint del fet demostrable que vostè no és més partidari dels trens ni dels tramvies que jo - Ni més, ni menys...- com a màxim, igual - voldria plantejar unes qüestions prèvies.

> Els ferrocarrils de Mallorca es van pensar per servir una societat agrària.

- Cert

> El transport de mercaderies era una de les raons d'ésser de l'empresa.

- Cert

> El de passatgers era per fer viatges esporàdics a unes ciutats molt petites. El tren anava de centre a centre i els desplaçaments eren còmodes... segons els criteris de comparació de l'època: els carruatges amb tracció a sang, rodant sobre camins que avui no voldríem passar amb un "quatre per quatre". Aquella situació no sembla gaire a la d'avui, caracteritzada per una població molt més urbana, unes ciutats molt més grosses... i un monocultiu turístic. Ara com ara, moltes activitats econòmiques es fan a la costa. Les construccions existents fan difícil el traçat de ferrocarrils de nova planta.

- Cert. També fan difícil les autopistes i els traçats dels AVE, tot i això, de fer-ne se'n fan, i si torna el PP a governar les Balears, veuràs com els traçats de les autopistes no tenen cap problema ni un.

> I la recuperació dels antics troba entrebancs de tots els tipus, per mor de l'ocupació de la via per a tota classe d'usos públics i privats. Recuperar els ferrocarrils fóra coherent si també recuperéssim les formes de vida de la Mallorca del segle XIX.

- Fa poquet vaig anar a Suïssa. T'adjunt l'article que vaig fer sobre el viatge. Si a un lloc com aquell el tren funciona a tope... a un indret com Mallorca, tan pla, si els trens arriben (que arribaran) a la costa, ja no et dic res.

> ...Això és com voler recuperar la ramaderia extensiva. Ara ningú vol fer de pastor. És una feina de vint-i-quatre hores cada dia, tres-cents seixanta-cinc dies de l'any. La dels ferroviaris, quan totes les operacions eren manuals, no diferia gaire de la d'un pastor. Segons el reglament, el cap d'estació havia de ser físicament a l'andana i donar la sortida a tots els trens sonant un xiulet i mostrant una bandera als maquinistes. A tots els trens.

> Aquestes formes de viure i d'entendre la feina han desaparegut. Encara que el ferrocarril permeti un nivell d'automatització incomparablement més alt que la carretera, ser ferroviari encara exigeix molta disponibilitat i molta dedicació.

- Per això els paguen un sou. La feina té això, que t'hi has de dedicar... però no crec que sigui massa més feixug que fer de picapedrer.

> I la tecnologia dels ferrocarrils de via estreta ja havia quedat antiquada a finals del segle XIX. Ara som al segle XXI. Ens convé saber quina demanda de mobilitat tindrem i la forma de satisfer-la amb els mínims costos humans, ambientals i econòmics.

- No et puc dir els costos del futur. Et puc dir els d'ara: amb la mobilitat que tenim, entre 1989 i 1999 han mort a les Balears més de 1500 persones per accident de trànsit i s'hi han registrat més de 40.000 ferits.

- Pel què fa al cost ambiental del transport, Mallorca necessitaria 6'4 vegades la seva superfície per fer front a la gran quantitat d'emissions de CO2. El transport aeri suposa el 60% del consum d'energia del transport i de les emissions de C02. El tren, conjuntament amb el vaixell i el bus, és el que consumeix menys energia dins del conjunt de transports que actualment tenen una implantació "seriosa" a aquest planeta.

- Econòmicament pots ajuntar l'impacte per la sanitat, les famílies, etc., dels morts amb l'amenaça que suposa per una indústria com la turística el canvi climàtic que ja tenim ben damunt. Una mostra: la virulència dels darrers temporals amb vents huracanats d'uns 160 kms per hora que amenacen amb deixar sense arbres a Mallorca. No sé per Eivissa com va sa cosa...

> Les ciutats d'avui no s'han pensat per al transport col.lectiu. Els viatgers de la part forana que volen desplaçar-se per Palma s'afarten d'esperar autobusos que de tota manera no els deixen allà on volien anar.

- Això continua sent així. A veure si algun dia Aumasa i altres companyies com aquesta ens deixen en pau. Veurem com funcionen es autobusos llençadora.

> Troben més pràctic fer tot el trajecte amb el seu cotxe i no fan servir el ferrocarril.

- Quin ferrocarril? El de Sa Pobla a Palma, amb récord anual de passatgers? El de Sóller? Antiquat i amb voluntat simplement turística? El de Manacor? Està en construcció, aquest no val. El d'Eivissa o Menorca? Fins i tot els ecologistes hi estan en contra perquè és massa poc terreny, segons ells, per tant d'impacte. No val a dir que els mallorquins no fan servir el ferrocarril perquè quan els ha arribat l'han fet servir. Si el documental s'arriba a emetre per TV3 veuràs gent que va a fer feina diariament amb tren. També n'ensenyarem que van amb cotxe i que el tren no els satisfà. Hi ha de tot (i tot és millorable).

> Lògicament, idò, veurem trens buits i autopistes saturades.

- No és lògic, però és previsible si no es fa una gran inversió. El cotxe és molt cotxe i 652 cotxes per cada mil habitants és un mal que costarà molt, molt d'erradicar. Jo crec que veurem autopistes saturades, però trens saturats també (i si els mallorquins no eviten que els ampliïn s'aeroport perquè puguin arribar el doble de persones cap el 2015 veurem el colmo mundial de la saturació).

> La meitat de la població no té carnet ni cotxe i depèn dels conductors cada cop que tingui la necessitat, la voluntat o el caprici de desplaçar-se.

-Depen d'un horari. Com més horaris, més disponibilitat. El caprici del conductor no compta, compten els horaris.

> Jo penso que el transport públic del segle XXI ha d'ésser guiat, elèctric,

- Elèctric, no ho oblidem, vol dir Central Tèrmica o Nuclear, per tant, en el fons no és net (a no ser que sigui un tren suïs i que faci servir l'energia provinent de centrals hidroelèctriques, després hauríem de parlar de si una pressa és massa bona per un riu, etc, etc).

> elevat i automàtic. Amb aquests requisits rebaixem dràsticament la sinistralitat, evitem la contaminació generalitzada dels motors d'explosió, minimitzem l'ocupació de terrenys i reduïm molt les despeses de personal.

> L'automatització té l'avantatge de què ens permet prestar el servei amb el mateix cost de dia i de nit, en dia feiner o festiu, sense un "cabo furriel" per fer el quadrant de guàrdies... A la vista de les dificultats per contractar bons treballadors per als ferrocarrils existents, no és un avantatge petit.

> Diverses tecnologies provades i disponibles...

- A on? A on hi ha un d'aquests aerobus funcionant amb gent cada dia per anar a fer feina, que no sigui un aerobus turístic? Per què quan intent posar-me en contacte amb ells no em fan cas? Per què tenc a ca meva diferents cintes d'altres projectes que m'han enviat els seus promotors i no en puc aconseguir una de l'aerobus? Em pots aconseguir un contacte fiable amb aquesta gent? Ja t'ho vaig demanar, no? Aniria de conya en el reportatge, ja t'ho vaig dir... però de moment no tenc (tenim) sort...

> compleixen aquests quatre requisits. La que més m'agrada es diu Aerobus, un sistema que combina elements antics d'una manera nova.

> Per implantar una tecnologia de transport nova cal tenir una empresa per gestionar-la, i una concessió administrativa per fer passar físicament les línies sobre un territori. Resulta del tot imprescindible que les institucions prenguin el risc que implica una decisió positiva.

- Aquest documental se suposa que el veuran les institucions. Au idò, aconsegueix-me imatges, una entrevista, el que sigui i ho posaré...tenim un mes.

> Com que els "nostres" polítics no pensen en les pròximes generacions, sinó en les pròximes eleccions, els grans canvis que cal fer al model de mobilitat van quedant ajornats "sine die"... .

- A Mallorca s'està donant un gran canvi pel que fa a mobilitat. Ja m'agradaria ja, que anassin més ràpid... tenc una carta sense enviar a l'anterior conseller de transports perquè hi ha hagut moments en què he perdut sa paciència. Però he arribat a entendre, relativament, que si no es fa més de pressa és perquè no hi ha més doblers disponibles. En els darrers quatre anys s'han invertit 30.000 milions de pessetes en ferrocarril a Mallorca. El Govern Central no ha invertit ni un sol euro en tot això. Però a la península s'ha gastat 6'8 bilions de pessetes... El Ministeri de Foment té previst invertir a les Balears 200.000 milions de pessetes, però ni un sol euro en ferrocarril. La meitat d'aquests doblers es destinaran a ampliacions i millores dels aeroports balears perquè, per exemple, al 2015 puguin arribar el doble de passatgers a Son Sant Joan. Que en lloc de 20 milions de passatgers en tenguem 38 sembla que és l'únic que els interessa: què li passarà a Mallorca i als mallorquins després d'això els importa una MERDA (en majúscules). Perdonau, sí que en aquests 4 anys han arribat doblers des de Madrid pel ferrocarril:

- l'any 2002 van aprovar una majestuosa partida de 17 milions de pessetes per fer estudis. Aixo és tot el que ens ha arribat d'un pastís de 6.700.000.000.000 de pessetes. Cágate lorito!

> Som presoners de decisions preses fa un segle per gent amb prou testosterona per jugar-se el càrrec sense tantes manies. No es pot resoldre la mobilitat de Mallorca amb ferrocarrils de via estreta. El problema, però, no és tècnic: és el fet que Mallorca és plena de polítics de via estreta... amb mentalitats de via estreta. Fins que les classes empresarials i polítiques no recuperin el nivell d'iniciativa del segle XIX, la implantació de tecnologies noves trobarà obstacles difícilment superables.

- Compt amb tu per fer-los arribar el màxim d'informació sobre l'aerobus. I si hi ha un sol país on la cosa funcioni pel dia a dia (no per usos turístics i prou) et promet que en el futur miraré de fer el possible per anar-hi i filmar-ho. Vet aquí el repte. A veure si aquesta vegada reculls el guant i m'arriba alguna cosa creible a temps, no només projectes que sonen bé. Tant de bo ho pugui incloure, Juan Manuel, t'ho dic de veres.

mpiris@mallorcaweb.net

Articles de Miquel Piris...

Movilidad - Mallorca...