Miquel Piris - Suïssa en tren

 

Tenint en compte que el tren no estima les muntanyes, Suïssa hauria de ser el darrer lloc del món on anar a cercar-ne. Però vet aquí que només els japonesos superen els suïssos en la utilització del ferrocarril. Aquest país té poc més de 7 milions d'habitants, quasi els mateixos que Catalunya, però duplica amb escreix la xarxa ferroviària catalana. Si ho comparam amb Mallorca, té 10 vegades més població i multiplica la nostra xarxa ferroviària per 70. Actualment Suïssa té 5.000 quilòmetres de camins de ferro i continua creixent. Fa poc vaig viatjar-hi per poder-ho explicar de primera mà.

Pujam al tren a Ginebra en direcció a Berna on hem quedat per parlar amb el portaveu dels Ferrocarrils Suïssos. El tren llisca suaument per damunt les vies a uns 140 quilòmetres per hora. Tots els vidres són dobles i ni tan sols quan passam per algun dels nombrosos túnels se sent renou. A l'exterior, el soroll també és reduït. Al gran finestral, el verd i el blanc hivernal es barrejen a parts iguals. La gent dorm, xerra pel mòbil, escolta música, fa servir el seu ordinador portàtil, aprofita per anar a l'excusat (n'hi ha un a tots els vagons)... Jo mentrestant escric un esborrany d'aquest article amb un boli bic damunt la tauleta que hi ha a la vora del meu seient. La meva lletra és lletja de per si, no perquè el tren es mogui el més mínim. Quasi sembla que estem aturats. S'encen una llumeta i una veu per megafonia anuncia que el servei de bar és obert al pis de dalt. Tot això i el meu amic i jo anam en segona!

Les cadires són molt més còmodes i l'espai infinitament major que als avions. Aprofit per fer una sesteta. Quan despert ja falta poc per arribar. En una hora i quaranta minuts haurem cobert els 167 quilòmetres del viatge. Mir per la finestra i veig com avançam un Mercedes que circula per l'autopista que corre paral.lela al tren. Sense comentaris.

A l'estació agafam un ascensor per sortir al carrer. En cada un dels quatre pisos va sortint gent. Uns van a agafar el cotxe a alguna de les tres plantes de l'aparcament; un altre va a cercar un Smart que ha llogat per telèfon i que obrirà i posarà en marxa amb una targeta; n'hi ha que van a agafar la bicicleta i molts que enfilen cap a l'estació d'autobusos adjacent a la del tren. És la intermodalitat elevada a la seva màxima expressió.

Arribam a la seu dels Ferrocarrils Suïssos i ens rep Ronald Binz, el seu portaveu. Ell ens explica que actualment el 70% del transport de mercaderies es fa per tren, però que volen arribar al 90% a curt termini. Que a Suïssa cada habitant utilitza el tren una mitjana de 41 pics a l'any (a Espanya la mitjana és de 13 i a EEUU menys de 0'5). Que 56.000 persones fan feina per les companyies de transport públic. Que els suïssos han votat ja diverses vegades a favor d'un millor sistema de transport públic. Quina enveja!

mpiris@mallorcaweb.net

 

Articles de Miquel Piris...

Movilidad...

Movilidad -Artículos ajenos...

Movilidad - Ferrocarril y ferrocarriles...