Miquel Piris - Vies de futur

 

21 de novembre de 2003

 

Acabam de saber que el documental "Vies de futur" rodat a Mallorca, Suïssa, Galícia i Catalunya ha estat preseleccionat per al 12é Festival Internacional de Tren i Cinema que se celebrarà del dia 24 al dia 28 d'aquest mes de novembre a Lille, França.

 

La projecció de "Vies de futur" a Lille es farà el proper dijous dia 27.

 

http://www.cinerail-fest.com/

 

De moment "Vies de futur" només l'han pogut veure els mallorquins a M7, Televisió d'Inca i a través del segon canal de Canal4 a més de les projeccions que s'han fet a Capdepera, Artà, Sant Llorenç, Manacor, Petra, Felanitx i Palma.

 

"Vies de futur" neix de la necessitat d'explicar les raons que impulsen, any rera any, a centenars de persones de Llevant a caminar per damunt les vies abandonades reclamant el retorn del tren a aquesta comarca. La idea neix durant la primera d'aquestes marxes l'any 98. Aquell mateix any Miquel Piris (periodista) i Agustí Torres (càmera i realitzador) ens hi posarem a treballar. Parlam de la història del tren, de les causes de la seva desaparició, de l'estat actual de la mobilitat a l'illa, de la tragèdia dels accidents de trànsit, del canvi climàtic, de com el tren és un element indispensable per a les societats avançades...del futur de la mobilitat dels mallorquins.

 

Suïssa és el segon lloc del món on més s'utilitza el tren, només la supera el Japó. Mallorca també té un rècord: juntament amb Estats Units, és el lloc del planeta on més cotxes hi ha per habitant. Un fet intimament lligat a la xifra de morts en accidents de trànsit de les Balears, una sinistralitat que dobla la mitjana espanyola. El model de mobilitat actual és insostenible arreu del món, però molt especialment a Mallorca.

 

 

 

"Vies de futur" ens du des de Mallorca a Catalunya, Galícia, França, Suïssa...parlam amb historiadors, antics treballadors del tren, economistes ambientals, víctimes dels accidents de trànsit, experts internacionals en canvi climàtic, responsables de la UE... fem un repàs a tot el que està relacionat amb el model de mobilitat que tenim avui dia a la nostra illa, però també a la resta d'Europa per analitzar quin és el paper que hauria de tenir el tren i, per extensió, tot el transport col.lectiu. Mallorca no pot perdre el tren del ferrocarril per segona vegada, però l'home té una habilitat preocupant per ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra.

mpiris@mallorcaweb.net

Articles de Miquel Piris...

Movilidad - Artículos ajenos...

Mobilitat - Mallorca...