Francisco Serrano Lino / Paco Serrano

 

Estudià flauta amb el Sr. Enrique Forés (professor del conservatori de València) i el Sr. Andrés Carreres (solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya, ONE). Assistí a diversos cursos de perfeccionament, direcció de cors i banda, pedagogia musical (Orff, Kodaly, Ireneu Segarra, Willems).

El 1977 obtengué una plaça per oposició de suboficial de l’Exèrcit de Terra i fundà el quintet de vent Aulos (València) i el quartet de flautes de Tenerife. Col·laborà amb l’Orquestra Simfònica de Tenerife en les temporades d’òpera i sarsuela. Va treballar com a director de l’escola, banda i cors de La Victoria de Acentejo (Tenerife), Sant Sebastià de la Gomera, banda juvenil de l’escola de música Mestre Medina (Alaquàs, València), cors infantils de Vilallonga, Siete Aguas i Alaquàs. Impartí cursos per a mestres en els centres de professors de Torrent i Sagunt (València), UQAM (Universitat de Quebec a Montreal, Canadà) i Eivissa. També va ser professor de música de la federació espanyola de gimnàstica rítmica (Valladolid, València, Sevilla).

Va ser codirector de la banda juvenil del Patronat d’Eivissa, director del cor de Santa Eulària i director musical del Taller de Flauta Dolça Albarca. Va impartir classes extraescolars de música als Col·legis de Can Cantó, Sa Graduada, Sa Bodega, la Consolació i Can Misses (Eivissa), Sant Joan, Sant Carles, Jesús, Sant Rafel, Puig d’en Valls i Verge de les Neus (Sant Jordi de ses Salines).

 

Música clásica en Eivissa...