Iván Mérgola Gómez

 

L’any 1991 obtengué el Títol Elemental de Guitarra del Conservatori Oficial de Música de les Illes Balears amb els professors Antònia Juan i Javier Tur. El 1993 va obtenir el Títol d’Instrumentista al Conservatori Oficial de les Illes Balears i el Títol Elemental de Violí al Conservatori Oficial de Música d’Eivissa. L’any 1996 obtengué el Títol de Professor de Música, especialitat guitarra, pel Conservatori Oficial de Música de les Balears amb el professor Manuel Pérez Rossi i l’any 1999 va obtenir el Títol de Professor Superior, especialitat guitarra, al Reial Conservatori de Música de Madrid sota la tutela del catedràtic J. L. Rodrigo.

L’any 1994 realitzà diversos concerts i recitals per a diverses institucions, com el Consell Insular d’Eivissa i Formentera, i en centres culturals com Alhadros o col·legis públics i privats. De 1990 a 1996 formà part de l’Orquestra del Conservatori d’Eivissa, on va ser concertino i amb la qual realitzà nombrosos concerts durant tots aquestos anys.

De 1994 a 1995 treballà com a músic en cap per a la cadena de televisió Tele 5 per al programa realitzat durant l’estiu a Eivissa.

El 1995 realitzà diversos concerts per al Canal de Televisió Territorial Canal Mediterráneo i va fer una gira de concerts per les Illes Balears amb el patrocini de la Delegació del Govern Insular.

L’any 1996 realitzà un concert per a l’Ajuntament de Tuglie (Itàlia).

De 1996 a 1997 ingressà al cos de professors de l’acadèmia privada Plus Ultra de Madrid. De 1996 a 1999 va ser Professor Titular i Cap de Departament de Guitarra a l’Aula d’Extensió del Conservatori de Música de Ferraz Progreso Musical de Madrid.

De 1997 a 1999 realitzà diferents concerts per a diverses institucions com la Universitat Americana de Madrid, com a guitarra solista o com a guitarra de cambra junt al duo de guitarres format amb Ignacio Pérez i sota la tutela del catedràtic de Música de Cambra del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. De 1998 a 1999, juntament amb Lídia Guillem, formà el Duo Ebusus (flauta travessera i guitarra) amb el qual oferí, així mateix, recitals per diverses localitats i institucions.

El 1999 ingressà a l’Escola Municipal de Música de Formentera com a Professor de Guitarra, de la qual actualment és el Cap d’Estudis i Director de la Coral a quatre veus mixtes del dit centre.

 

Música clásica en Eivissa...