JALABAC, grup de jazz i música creativa

 

( fotografia pendent)

 

El projecte JALABAC va sorgir en conèixer-se Claudi Ferrer Beltrán (mestre de música i professor de clarinet) i Luis Machín (baixista amb una llarga trajectòria dins la música de rock- fusió), a l’emblemàtic pub d’Eivissa “Arteca” (antiga seu del jazz a l’illa). Allí, es crea una gran amistat i un projecte en comú; crear un grup de jazz i música creativa, on puguin desenvolupar les seves inquietuds musicals. Els dos comencen a treballar al voltant de la música improvisada, però el grup pren forma quan s’integra Björn Lindholm, gran pianista suec que resideix a Eivissa. El grup comença a treballar els estàndards clàssics del jazz i sobre tot, temes propis de cadascun dels seus components, quedant consolidat com a grup instrumental de música creativa, quan entra a formar part el jove talent de la bateria Andreas Fernández.

JALABAC fa la seva presentació al gener de 2005, i des d’aleshores ha actuat en diversos llocs de l’illa. Fa una música personal i oberta a diferents estils, on el que predomina és la improvisació. Els seus temes provenen la majoria dels mateixos components del grup, encara que també fan clàssics del jazz, i fins i tot arranjaments de música popular Mediterrània ( cal dir que Björn Lindholm, pianista del grup, té editat un CD amb les seves impressions al piano de la música popular eivissenca, anomenat “BRISAS”).

A més de tot açò, també treballen en l’elaboració de concerts pedagògics per a escolars, cicle que s’anomenarà “Descobrint el jazz”, havent fet ja una mostra per als alumnes del C.E.I.P. Guillem de Montgrí de Sant Antoni, amb molt bona acollida per part dels al·lots.

 

( fotografia pendent)

 

El proyecto JALABAC surgió al conocerse Claudi Ferrer Beltrán (maestro de música y profesor de clarinete) y Luis Machín (bajista con una larga trayectoria dentro de la música de rock- fusión), en el emblemático pub de Ibiza “Arteca” (antigua sede del jazz a la isla). Allí nacen una gran amistad y un proyecto en común: crear un grupo de jazz y música creativa, donde puedan desarrollar sus inquietudes musicales. Los dos comienzan a trabajar en torno a la música improvisada, pero el grupo toma forma cuando se integra Björn Lindholm, gran pianista sueco que reside en Ibiza. El grupo comienza a trabajar los estándares clásicos del jazz y, sobre todo, temas propios de cada uno de sus componentes, quedando consolidado como grupo instrumental de música creativa cuando entra a formar parte del mismo el joven talento de la batería Andreas Fernández.

JALABAC hace su presentación en enero de 2005, y desde entonces ha actuado en varios lugares de la isla. Hace una música personal y abierta a diferentes estilos, donde predomina la improvisación. La mayoría de sus temas provienen de los mismos componentes del grupo, aunque también hacen clásicos del jazz, e incluso arreglos de música popular mediterránea (hay que decir que Bjorn Lindhölm, el pianista del grupo, tiene editado un CD con sus impresiones al piano de la música popular ibicenca, titulado “BRISAS”).

Además de todo esto, también trabajan en la elaboración de conciertos pedagógicos para escolares, ciclo que se llamará “Descubriendo el jazz”, habiendo hecho ya una muestra para los alumnos del C.E.I.P. Guillem de Montgrí de Sant Antoni, con muy buena acogida entre los chavales.

 

Andreas Fernández (pendiente)...

Bjorn Lindhölm (pendiente)... Su CD publicado : BRISAS...

Claudi Ferrer Beltrán...

Luis Machín (pendiente)...

Música moderna en Eivissa...