Maite Galarza Mur, violoncelo

 

Als 12 anys començà els seus estudis de solfeig i violoncel a la Societat Musical La Artística de Bunyol, que amplià amb les classes impartides al Conservatori d’aquesta ciutat. Posteriorment continuà els seus estudis al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València.

El 1992 es traslladà a Barcelona, on estudià amb la professora Amparo Lacruz i, posteriorment, amb Peter Thiemman, amb qui finalitzà els estudis superiors de violoncel.

Ha participat en cursos internacionals de violoncel amb els professors Belá Santa, Àlvaro Campos, Maria Mircheva, Stefan Poppov, Jean Decroos, Jorge Pozas, Sergi Boadella, Marçal Cervera, Radu Aldulesco, Suzana Stefanovic, Daniel Grosgurin, Roeland Duijne, Anner Bylsma; també ha assistit al Curs de música de cambra i orquestra i al Curs d’especialització musical, realitzats a la Universitat d’Alcalá de Henares amb els professors Anna Baget, Phillys Young, així com a un Curs de pedagogia, didàctica i metodologia, i diferents seminaris de música.

El 1987 començaren les seues pràctiques orquestrals amb la Jove Orquestra de la Societat Musical La Artística de Bunyol, de la qual, posteriorment, va ser violoncel solista i també de la Banda, amb la qual ha col·laborat en la gravació de nombrosos CD.

Va ser membre fundador de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (JORVAL) i col·laborà amb l’Orquestra de Cambra de Catalunya (Orfeó), Orquestra de Cambra Acadèmica de Barcelona i Orquestra de Cambra de l’Escola Superior Reina Sofía, amb les quals ha realitzat diferents gires.

Ha actuat com a solista a Sant Boi del Llobregat (Barcelona) i recentment a Sant Antoni de Portmany (Eivissa).

Ha impartit classes de violoncel a l’Escola de Música d’Utiel (València) i a l’Escola del Patronat de Música d’Eivissa.

Actualment és professora interina del Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera des de l’any 1996 i continua els seus estudis amb Daniel Grosgurin (concertista i professor del Conservatori de Ginebra).

Música clásica en Eivissa...