Pau Sarradell - Caminar

 

 

Versión castellana...

 

(Ultima Hora, FDS, 7 de novembre de 2003)

 

No m’he assabentat de res del que ha passat al món en els darrers dotze dies. Res del que ha passat fora de l’abast de la meua vista. M’he dedicat a caminar i poc més. O molt més, segons se miri. I és que el camí de sant Jaume no és un viatge qualsevol. D’alberg de peregrins en alberg de peregrins, la vida es fa monàstica. Avui he arribat a Burgos caminant. Des de Pamplona. Més de dos-cents quilòmetres. Que és molt, però molt poc, segons se miri. Ahir a la nit, sopant, celebràvem els mil i un quilòmetres d’una peregrina francesa, companya de camí.

 


En aquestos dies no he sabut res del que passava al món. Però he vist un hospitaler ple de bona voluntat però amb mètodes militars. He vist un capellà que demanava pregàries pels treballadors explotats i pels pobles aborígens desposseïts de les seues terres. M’he trobat una peregrina que havia començat a caminar a Alemanya en el mes de juny. I una altra que havia començat a caminar a Le Puy, i feia dos etapes de les meues en una jornada. I una altra que també havia començat a caminar a Le Puy, però un mes abans. També una al·lota suïssa que parlava dels Vedes i un al·lot mexicà que parlava d’energies tel·lúriques i d’estats alterats de consciència. I de record calents i freds... He vist també dos al·lots que passaven ràpid en bicicleta i em cridaren “¡buen camino!” i no els vaig tornar a veure. I innumerables camioners que passant tocaven el clàxon com a salutació. M’he hagut d’esperar que passàs un ramat d’ovelles que omplien la senda. Quan havien passat totes el pastor es girà i em saludà amb un correcte “buenas tardes”. He vist un peregrí buscant senyals secrets a les pedres de les esglésies. I he vist gent pregant a les mateixes esglésies sense veure els senyals esotèrics evidents a les pedres.

 


No he vist la televisió ni he llegit diaris. Una notícia, però, m’arribà forta i clara. Tenim boda. El príncep es casa. Amb una jove que, segons la dona que em servia el cafè amb llet de l’esmorzar, és de segona mà. Esper que siguin molt feliços i que mai hagin de suportar la feixuga feina de regnar.

Artículos ajenos...

Textos en otros idiomas...

Movilidad...

Movilidad - Artículos ajenos...

Movilidad - Andar, caminar, Camino de Santiago...

Pau Sarradell - Indice / índex...