Antonio Tugores García  -  Les bicicletes (no) són per als estius

 

Eivissa, setembre del 2006

 

Actualment es parla molt a la política insular de la possible (potser entelèquica) reconversió del sector turístic de l'illa, així com de les polèmiques i força rebutjades autopistes que s'estan construint.

Les Pitiüses tenen unes condicions climàtiques idònies per atreure esportistes del nord d'Europa, que a l'hivern cerquen llocs on poder entrenar-se i gaudir de l'esport a l'aire lliure, sense haver de patir els rigors del clima dels seus països de procedència.

El ciclisme, en particular, és un esport amb molts de aficionats al nord del continent, i alguns equips i ciclistes professionals ja han lloat les bonances de les Balears per a la seva preparació hivernal, per raons tals com la seva orografia o el clima. Crec que s'hauria de potenciar molt més aquest tipus de turisme, que permet desestacionalitzar el sector turístic, és més sostenible, de major qualitat i dóna una imatge més positiva de l'illa que el model "West End" actual.

A més d'una bona promoció en aquest sentit, com ja fa molts d'anys que es duu a terme a Mallorca o més encara a les Canàries, caldria realitzar una millora substancial de les infrastructures viàries actuals. No m'estic referint a les autopistes, de dubtosa necessitat, sinó a una actuació molt més racional: la construcció de voreres, que són totalment inexistents a la gran majoria de carreteres de les illes, amb el conseqüent perill que això suposa.

Finalment, i amb molta més importància, també ajudaríem a evitar els accidents que els valents ciclistes eivissencs pateixen cada any, arran d'unes carreteres que no tenen cap mena d'espai físic per a les seves bicicletes.

 

Antonio Tugores García...

Articles d'altri...

Artículos ajenos...

Eivissa - Ibiza...

grijalvo.cat

Movilidad...

Movilidad - Bicicleta...

Movilidad - Eivissa - Ibiza...