Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia - Els fills del capità Verne

 


Els fills del capità Verne
SCCFF

Pagès Editors

 

En ocasió del centenari de la mort de Jules Verne (24 de març de 1905) els components de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia vam decidir dedicar-li, en homenatge, un plec de textos de creació literària (majorment contes, però també poesia i assaig, gèneres que Verne va conrear), escrits amb la constricció que cada text havia de respondre a un títol vernià, literal o manipulat: el títol mateix del recull ho és.

A l'hora d'aplegar el recull, l'hem encapçalat amb un poema («De la Terra a la Lluna») i el tanquem amb un assaig («Viatge al centre de la Terra»), i entremig els contes són ordenats cronològicament d'acord amb la data d'aparició de les obres vernianes que hi donen títol: El mestre Zacaries (1854), Vint mil llegües de viatge submarí (1869), Una fantasia del doctor Ox (1872), La volta al món en vuitanta dies (1873), Miquel Strogoff (1876), Hèctor Sarvadac (1877), L'escola de Robinsons (1882 gener), El raig verd (1882 maig), Robur el Conqueridor (1886), Dos anys de vacances (1888), L'esfinx dels gels (1897), Amo del món (1904).

Tots els textos han estat escrits expressament, amb l'excepció d'«El raig verd» de Manel Canals. En Manel va morir el 15 d'octubre de 2004, pels dies en què engegàvem aquest projecte, al qual sens dubte li hauria agradat de participar, i per això hem recuperat, aplicant-hi un títol vernià, un conte seu escrit anteriorment. I per això, tant com a Verne, també li dediquem aquest volum.

Antoni Munnè-Jorda
(Pròleg del llibre)

El llibre sortirà a la venda a principis de setembre

 

La primera presentació serà el dimarts 13 de setembre a Girona, al Museu del Cinema, dins el marc de l'exposició "Merci, Jules" d'homenatge a Jules Verne, presentats pel crack nord-oriental Sebastià Roig.

La següent, serà el dimarts 20 de setembre, a l'Institut Francès de Barcelona, amb Francesc Parcerisas.

 

Nota de premsa

 

La Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia homenatja Verne

En ocasió del centenari de la mort de Jules Verne, la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia ha publicat el llibre Els fills del capità Verne, volum número 16 de la col•lecció «Ciència-ficció» de Pagès editors. El llibre aplega catorze textos inèdits d’escriptors membres de la SCCFF, cadascun escrit a partir d’un títol vernià, com ho és el del recull mateix. Aplegant mostres dels diversos gèneres que Verne havia conreat, el volum s’inicia amb un poema de Rosa Fabregat i es clou amb un assaig de Juan Manuel Grijalvo, i entremig hi ha dotze contes de: Carme Torras Genís, Isidor Bernabé i Conesa, bea puig, Àfrica Rubiés Mirabet, Montserrat Galícia, Albert Garcia i Pascual, Manel Canals, Pep Homar i Giol, Salvador Macip i Maresma, Jordi de Manuel, A. Munné-Jordà i Òscar Pàmies Bayerri. El llibre ofereix una mostra de la més recent creació literària que es fa arreu dels Països Catalans entorn de la ciència-ficció, en homenatge al precursor del gènere.

Libros y literatura...

Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia...

Verne...

Versió catalana...